Auto

Çfarë veturash zgjedhin shoferët me inteligjencë më të lartë

 

Kompania britanike “Scrap Car Comparison” vendosi për një hulumtim interesant në bashkëpunim me kompaninë konsulente londineze “Censuswide”. Në bazë të analizës me shoferë të Britanisë së Madhe, u konstatua se cilat vetura drejtohen nga shoferët më inteligjentë, shkruan The Sun. Gjithsej 27 marka veturash u përfshin në hulumtim. Koeficienti i inteligjencës (IQ) është një vlerësim standard i performancës intelektuale të çdo individi.

Konsiderohet se dy të tretat e popullsisë kanë një nivel ndërmjet 85 dhe 115 pikë. U zbulua gjithashtu se vetëm 2.5% e njerëzve janë jashtë normës, ose për shkak të një rezultati nën 70 ose, në ekstremin tjetër, për shkak të një rezultati mbi 130.