Auto

Fluks i madh, Tesla ndalon porositë për Cybertruck

 

Kur Cybertruck u prezantua nga Tesla në fund të vitit 2019, 250 mijë porosi u mblodhën vetëm gjatë javës së parë. Kërkesa për automjet nuk u ndal as vitin e ardhshëm, duke rritur numrin në 650 mijë në qershor të vitit 2020. Siç shkruante Electrek, në maj 2021, numri i rezervimeve e kaloi një milion, dhe sot ka arritur pothuajse në 1.5 milionë, megjithëse Tesla nuk e ka konfirmuar zyrtarisht këtë.

Në këtë mënyrë, kompania amerikane ka mjaftueshëm automjete të porositura për tre vitet e para të prodhimit dhe shefi Elon Musk ka thënë se Tesla do të ndalojë pranimin e porosive nga Evropa dhe Kina.