Auto

Toyota ul prodhimin global për herë të tretë, por thotë se më e keqja ka përfunduar

 

Nga Tokio, Toyota do të zvogëlojë prodhimin global për herë të tretë muajin e ardhshëm ndërsa pandemitë dhe mungesat globale të çipave vazhdojnë, por ndikimi nuk është aq serioz sa dikur, dhe prodhuesi më i madh i veturave në Japoni më në fund po tregon shenja të rimëkëmbjes.

Toyota në nëntor, do të prodhojë 850,000 deri në 900,000 vetura në të gjithë botën. Totali përfaqëson një ulje prej 15 për qind nga plani i rishikuar i prodhimit të Toyota në nëntor, i cili prodhon një milion vetura në muaj.