Auto

Pandemia ia shkaktoi krizën më të rëndë autoindustrisë

Foto: AP
 

Sektori i automobilizmit ka pësuar goditjen më të madhe në furnizim gjatë pandemisë së COVID-19, bazuar në një studim që ka mbuluar gjashtë industri të ndryshme.

Hulumtimi i kryer nga “Economist Intelligence Unit” ka monitoruar 175 menaxherë të zinxhirit furnizues – më shumë se 70 për qind të të cilave ishin me bazë në Azi – në shkurt e mars këtë vit dhe gjetjet e tij u publikuan të mërkurën.