Auto

Japonia ndalon shitjen e veturave me naftë dhe benzinë

Japonia ndalon shitjen e veturave me naftë dhe benzinë
Foto: Ilustrim
 

Qeveria japoneze po përgatitet të heqë dorë nga shitja e veturave me naftë dhe benzinë ​​për të lehtësuar kalimin në një lëvizshmëri më të qëndrueshme mjedisore, deklaruan mediat japoneze duke cituar burime ekzekutive.

Qëllimi i qeverisë do të zyrtarizohet deri në fund të këtij viti, pas një serie studimesh të thelluara nga një komision ekspertësh dhe hyrjes në fuqi të ndalimit të veturave që përdorin vetëm lëndë djegëse fosile duhet të ndodhin deri në vitin 2035.