Auto

Motorët më jetëgjatë në automobilizëm

Motorët më jetëgjatë në automobilizëm

Motori V8 6.75-litërsh i “Bentleyt” më në fund ka arritur në fund të prodhimit. 36 mijë të tillë u prodhuan për 61 vjet, duke fuqizuar të gjithë “Bentleyt” dhe “Rolls-Roycet” në dekada dhe së fundmi, në “Bentley Mulsanne”, prodhimi i të cilit u ndal krejt vonë, shkruan “Autocar”.

Jetëgjatësia e këtij motori mund të duket e rrallë, por kjo s’qëndron, transmeton KOHA. Në fakt, ka modele që janë përditësuar shumë, por ka të tillë që kanë vazhduar me modelin bazë për shumë vjet, e disa edhe me dekada, që kur ekzemplarët e parë u prodhuan.