Auto

“Amazon” prezanton furgonin postier elektrik

“Amazon” prezanton furgonin postier elektrik

Vetëm një vit pas njoftimit të bashkimit me projektin ”Climate Pledge”, kompania ”Amazon” ka përfunduar zhvillimin së bashku me prodhuesin kalifornian ”Rivian” të furgonit të parë postar 100% elektrik.

”Ajo që u prezantua sot është një automjet i bërë me porosi për nevojat e ‘Amazon’, dhe është pjesë e projektit për të arritur emisione zero CO2 deri në vitin 2040, ndër të tjera përmes përdorimit të 10 000 automjeteve elektrike të personalizuara për të bërë dërgesat tek klientët anembanë botës qysh në vitin 2022, me synimin për të krijuar një flotë furgonash ‘të gjelbër’ prej 100 000 njësive deri në vitin 2030”, theksoi Ross Rachey, drejtor i flotës së ”Amazon”.