Auto

A po “vdes” vetura?

A po “vdes” vetura?

Qytetet kudo nëpër botë kanë shënuar ulje të numrit të automobilave që qarkullojnë nëpër rrugë, ndërsa shumë prej tyre po planifikojnë ta mbajnë kështu trendin edhe pas masave të izolimit nga koronavirusi

Teksa izolimet botërore po i mbajnë njerëzit nëpër shtëpi, rrugët e ndotura nëpër gjithë botën janë transformuar në hapësira të zbrazëta e të heshtura. Mungesa më e dukshme është ajo e automobilave, pasi që njerëzit i kanë lënë ato të parkuara për javë të tëra.

Mungesa e automobilave ka kontribuar në rënien e shpejtë të emetimit të dyoksidit të karbonit dhe ndotësve të tjerë. Efektet e izolimit mbi çmimet e naftës kanë qenë goditje e madhe.