Auto

Këto janë 13 kompanitë që kanë njoftuar se do të heqin modelet dizelë

 

Dizeli zë pjesë të madhe dhe të rëndësishme të industrisë së automobilizmit. Performanca e këtij tipi të karburantit e ka bërë favorit në mesin e blerësve të automobilave.

Por skandalet e fundit për emetim gazrash nga automobilat dizelë kanë shtyrë kompanitë të mendojnë për largimin e plotë të këtij karburanti.