Arbëri

Avokati i Popullit kundër kushtëzimit të komunës për regjistrimin e automjeteve

Foto Ilustrim
 

Kushtëzimi i qytetarëve nga komunat për pagesën e tatimit në pronë me rastin e regjistrimit të automjeteve, po konsiderohet si metodë në kundërshtim me ligjin nga Avokat i Popullit, raporton KTV.

Zyrtarët ligjorë në këtë institucion kanë deklaruar se dispozitat e udhëzimit administrativ për urdhëresat e ndalimit të shërbimeve komunale për detyrimin e pagesës së tatimit në pronë, bien ndesh me Ligjin për tatimin në pronë dhe atë për ATK-në.