Arbëri

Hapen qendrat e votimit në Leposaviq

Lutfi Hasani

Anëtari i KKZ-së nga komuna e Leposaviqit, Lutfi Hasani, në një lidhje direkte për KTV-në ka thënë se janë hapur qendrat e votimit në komunën e Leposaviqit. 

Hasani ka thënë se në Leposaviq janë tkurrur në dy qendra shkaku i rrethanave. 

“Qendra e parë numëron 2583 votues e qendra e dytë 1703 votues”, ka thënë Hasani. 

Ai ka cekur se gjithë zyrtarët janë në qendra dhe mund të votohet. 

“Është dashur të merren zyrat komunale me i improvizuar si qendra votimi për shkak të pamundësive, mosfunksionimit të qendrave në nivel komunal që i kishim më herët. Vlen të ceket se stafi janë në qendra vendvotimi dhe këto qendra janë të hapura e votuesit janë të mirëseardhur të kryejnë obligimin. Në vonesa kanë ndikuar disa faktorë, një prej kryesorëve ka qenë se s’kemi pasur vendimin e sistemit të materialit”, ka thënë Hasani.

Edhe në Zveçan janë hapur qendrat e votimit. Në qendrën kryesore të votimit në këtë komunë, ku mund të votojnë mbi 4 mijë qytetarë, komisionerët dhe vëzhguesit janë ende në pritje të qytetarëve.  

Lexo përditësimet tjera
Votimi per shkarkim te kryetareve

Dështoi iniciativa për shkarkimin e kryetarëve në veri

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Kreshnik Radoniqi, ka njoftuar se s’ka kaluar procesi për shkarkimin...