Arbëri

KMDLNj-ja e vlerëson “jo të dhunshme” protestën e PSD-së: Policia përdori forcë joproporcionale

 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNj) ka vlerësuar se protesta e Partisë Socialdemokrate të mërkurën kundër vizitës së kryetares së Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, ishte jo e dhunshme dhe e drejtë. Ndërsa kanë kërkuar nga Inspektorati Policor të hetojë në zyrtarët policorë kanë tejkaluar përgjegjësitë e tyre gjatë përplasjes me aktivistët.

Protesta e PSD-së kundër Trendafilovas përfundoi me arrestimin e gjashtë aktivistëve të kësaj partie. U hodh gaz lotsjellës.