Arbëri

“Dëmtimi i reputacionit” mund të përdoret për ndëshkimin e zyrtarit të shpallur non grata

 

Qeveria dhe partitë politike kanë heshtur ndaj vendimit të SHBA-së pas shpalljes person non grata të zyrtarit të lartë të Ministrisë së Infrastrukturës, Nexhat Krasniqi. Veprime për të adresuar shqetësimin amerikan nuk janë ndërmarrë as në ministri, ndonëse Ligji për Zyrtarët Publikë e konsideron shkelje të rëndë nëse një zyrtar e dëmton reputacionin e institucionit. Për përfshirjen e Krasniqit në “listën e zezë” ka reaguar vetëm ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu. Ajo ka thënë se është e papranueshme që një i dënuar të jetë pjesë e institucioneve publike

Ministria e Infrastrukturës nuk ka iniciuar asnjë masë kundër zyrtarit të saj, Nexhat Krasniqi, i cili para më shumë se dy javësh nga Departamenti Amerikan i Shtetit është shpallur person non grata.

Krasniqi, i njohur si “baba i tenderëve”, është përfshirë në listën e zezë për shkak se vite me parë është dënuar për keqpërdorim të detyrës zyrtare, që është vepra e parë penale e kapitullit të korrupsionit në Kodin Penal të Kosovës.