Arbëri

Kosova me qëndrim të ndryshëm nga BE-ja e Gjermania për statusin e vendit kandidat

Foto: Driton Paçarada\KOHA
 

Raporti i BE-së për Kosovën ka bërë bashkë të hënën udhëheqës të institucioneve, përfaqësues të BE-së e të shoqërisë civile. Në diskutimin lidhur me gjetjet e tij, u theksua rëndësia e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë. Nga ekzekutivi nuk u pajtuan me vlerësimin e diplomatëve për rrugën që duhet ndjekur për anëtarësim. E sipas shoqërisë civile, me ritmin e tashëm të reformave Kosovës do t’i duhen edhe 45 vjet për anëtarësim në BE.

I vështirë është konsideruar integrimi i Kosovës në Bashkimin Evropian, pa u bërë progres në dialogun me Serbinë.

Në tryezën ku u diskutuan gjetjet e Raportit të Komisionit Evropian për këtë vit, nga diplomatët e huaj në Kosovë, është shtruar nevoja e zbatimit të marrëveshjeve të arritura në kuadër të dialogut.