Arbëri

Supremja hedh poshtë kërkesat e Gucatit e Haradinajt për mbrojtje të ligjshmërisë

 

Paneli i Gjykatës Supreme pranë Dhomave të Specializuara në hagë, ka hedhur poshtë kërkesat e ish-krerëve të OVL UçK-së, Hysni Gucati e Nasim Haradinaj, për mbrojtje të ligjshmërisë në bazë të nenit 48(6), (7) dhe (8) të Ligjit.

Paneli fillimisht refuzoi edhe kërkesën për mbajtjen e një seance gojore. Po ashtu u refuzua kërkesa e Gucatit që një i akuzuar tjetër, Dritan Hoxhaj të përfshihet si palë e tretë në këtë proces.