Arbëri

S’ka imunitet për grushtet në Kuvend

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Personalitetet politike që u përfshinë në përleshje në Kuvend, mund të përballen me pasoja në procese që zhvillohen në procedurë penale dhe civile, kanë paralajmëruar juristët. Kjo, për shkakun se ata nuk gëzojnë imunitet, për veprat që u panë në seancën e së enjtes.

Deputetët dhe anëtarët e Qeverisë nuk gëzojnë imunitet nga ndjekja penale dhe nga përballja me padi civile për situatat sikur rrahja masive e së enjtes, kanë theksuar njohës të drejtësisë.

Ehat Miftaraj, drejtor i Institutit të Kosovës për Drejtësi, ka thënë se me sjelljet sikur janë parë një ditë më parë, ata dalin jashtë veprimtarisë së përcaktuar me ligj.