Arbëri

Tetë vjet pas marrëveshjes për hapje të urës mbi Ibër shtohen thirrjet që të mbetet e mbyllur

 

Pas BE-së e KFOR-it, të dielën edhe nga SHBA-ja kanë thënë se nuk është koha e duhur për hapje të plotë të urës mbi lumin Ibër. Më 2015 ishte arritur marrëveshje në Bruksel për hapje të saj, por kjo nuk ka ndodhur, e po kundërshtohet si ide edhe tash, kur organet e reja komunale të Mitrovicës së Veriut kanë marrë vendim për zhbllokim

Në kuadër të dialogut teknik më 2015, Kosova e Serbia u morën vesh për mundësimin e qarkullimit për këmbësorë e vetura në urën kryesore të Mitrovicës, që lidh jugun me veriun.

Atëkohë Qeveria e Kosovës e drejtuar nga Hashim Thaçi njoftoi qytetarët se ura do të hapej “për automjete dhe këmbësorë jo më larg se fundi i qershorit 2016”.