Arbëri

Jakurti: Norma e lartë e inflacionit duhet të jetë problemi kryesor i ekonomisë në Kosovë

 

Ekonomisti Edison Jakurti ka thënë se pjesa më e madhe e produkteve bazike ka pasur rritje më të madhe të çmimeve se vet norma vjetore e inflacionit që duhet të jetë rreth 11 për qind.

Kjo, sipas tij, do të thotë rënie e fuqisë blerëse dhe, rrjedhimisht, rënie e mirëqenies që shkon përtej normës së përgjithshme të inflacionit.