Arbëri

Ligji i premtuar për transplantim organesh s’është në plan as sivjet

 

Kosova është vendi i vetëm në rajon që nuk e ka të rregulluar infrastrukturën ligjore për transplantimin e organeve për pacientët në nevojë. Në mungesë të këtij ligji, pacientët detyrohen që të drejtohen jashtë vendit. E ai ishte premtuar që të nxirrej në Kuvend gjatë vitit 2022, porse hartimi i tij, sipas Ministrisë së Shëndetësisë, nuk është paraparë të bëhet as sivjet

Ligji për transplantim të organeve ishte premtuar që të nxirrej para Kuvendit qysh në vitin e shkuar, porse hartimi i tij nuk është paraparë as për këtë vit, për ta lënë Kosovën si të vetmin vend në rajon pa infrastrukturë ligjore për kryerjen e transplantimeve.

Zotimin për konkretizimin e Ligjit dhe nxjerrjen e tij për votim në Kuvend brenda 2022-s e pati dhënë në prillin e vitit të shkuar ish-ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi.