Arbëri

Serbët e Leposaviqit protestojnë kundër shpronësimit

FOTO: Kosova Online
 

Banorët e fshatit Dren, afër Leposaviqit, kanë nisur një protestë nga e mërkura që të luftojnë në çdo mënyrë, siç thonë ata, vendimin e paligjshëm të Qeverisë së Kosovës për shpronësimin e disa tokave me interes publik në zonat kadastrale në Dren dhe Leshak.

Siç raporton KosovoOnline nga vendngjarja, serbët e Leposaviqit kanë dalë në rrugë që nga dita e djeshme kur ka nisur puna, fillimisht, për zgjerimin e rrugës. Kjo është konfirmuar për KOHËN edhe nga zyra rajonale e Policisë së Kosovës në Mitrovicën e Veriut, por nuk ka dhënë detaje të tjera me arsyetimin se “kjo punë i takon nivelit qendror”.