Arbëri

Sytë e KFOR-it në qiellin e Kosovës

Fotot: Driton Paçarada / KOHA
 

Në periferi të kryeqytetit, në një prej zonave më të larta të tij, e njohur si “Film City”, pilotët e KFOR-it nisin patrullimet e tyre rutinore me helikopter në pjesë të ndryshme, për të mbikëqyrur e eventualisht për të evidentuar situata, që mund ta rrezikojnë sigurinë. Paralelisht pjesëtarët e forcës së NATO-s në Kosovë përmes rrugëve tokësore vizitojnë rajone deri më të thellat për të komunikuar me qytetarët dhe mirëmbajtur raportin e besimit të ngjizur qysh më 1998

Prishtinë, Mitrovicë, dhjetor – Misionit paqeruajtës të NATO-s në Kosovë, KFOR, i duhen më pak se dhjetë minuta për të mbërritur në veri të Kosovës nga baza qendrore në Prishtinë. Natyrisht, me helikopter.

Në periferi të kryeqytetit, në një prej zonave më të larta të tij, e njohur si “Film City”, pilotët e KFOR-it i nisin patrullimet e tyre rutinore me helikopter në pjesë të ndryshme, për të mbikëqyrur e eventualisht evidentuar situata, që mund të dërgojnë deri në destabilizimin e situatës në vend.