Arbëri

Thirrjet fashiste ndaj shqiptarëve mbërrijnë në shkollat fillore të Serbisë

 

“Mirëmbrëma. Ju kërkoj prindërve të djemve që të flasin me fëmijët e tyre për sjelljet e sotme në zhveshtore pas orës së Edukatës Fizike. Thirrja ‘vraje dhe preje, që shqiptari të mos ekzistojë’ është rreptësisht e ndaluar në shkollë. E kuptoj se ndoshta nuk e dinë çka është, por nuk arsyetohet”, ka shkruar një mësuese e një shkolle fillore në Novi Sad të Serbisë në një grup të Viberit me prindërit e nxënësve duke shtuar se disa prej fëmijëve menjëherë “kanë pranuar se kanë bërë gabim”, ndërsa të tjerët kanë mohuar pjesëmarrjen në këndim.

“Secili prej tyre e di mirë nëse ka kënduar apo jo. Janë ende fëmijë, tema të tilla s’janë për ta dhe është detyrë e jona e përbashkët t’i mësojmë e edukojmë, t’ua shpjegojmë që diçka është e keqe dhe t’ua bëjmë këtë me dije”, ka shkruar mësimdhënësja tutje, raporton mediumin “N1” në Serbi.