Arbëri

Aktivistet thonë se institucionet kanë tendencë për të shuar rezistencën feministe

Vrasjet e grave, protesta, feminizmi
Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Bjeshkë Guri, aktiviste nga shoqëria civile, ka thënë se institucionet në Kosovë po shprehin tendencë për të shuar rezistencën feministe në vend. Duke komentuar ndalimin për 48 orë të dy aktivisteve Neri Ferizi dhe Anita Mjeku, pas protestës së të enjtes kundër vrasjeve të grave, Guri ka thënë se “është e papranueshme që aktivistet të mbahen në mbajtje e dhunuesit të rrinë në liri”.

“Ato janë ndalur shkaku i rezistencës që është bërë dje ndaj të gjitha padrejtësive dhe të gjitha llojeve të dhunës me të cilat po ballafaqohen gratë çdo ditë në vendin tonë. Këtë tendencë të Prokurorisë dhe hallkave institucionale po e shohim si arsye dhe tendencë për të shuar rezistencën feministe në Kosovë”, ka thënë Guri në emisionin “60 Minuta” në KTV.