Arbëri

Misioni në Kosovë bashkon ushtarët babë e bijë nga SHBA-ja

 

Misioni i NATO-s në Kosovë ka bashkuar ushtarët babë e bijë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pas disa vitesh të ndarë njëri nga tjetri e në misione të ndryshme ushtarake. Për bashkimin e tyre ka shkruar mediumi zyrtar i ushtrisë amerikane

Kur një fëmijë vjen në jetë, prindërit vetëm ëndërrojnë se çfarë do t’ju sjellë e ardhmja. Pak prej tyre imagjinojnë se do të kenë kryqëzim të karrierave. Për një baba amerikan dhe të bijën e tij, realiteti u bë i tillë pasi të dy shërbejnë në Gardën Kombëtare të Ushtrisë së Virginias në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. E Kosova u bë vendi që i bashkoi nga dy shtigje të ndryshme.

Komandanti Joseph Viera dhe e bija e tij Kayla M. Jaegger rastësisht u transferuan në të njëjtën kohë në Kosovë, në Bondsteel.