Arbëri

Njeriu që u promovua se do të fillojë Sigurimet Shëndetësore, u largua pa asnjë rezultat konkret

 

Dy javë pas vendimit për suspendim të përkohshëm, Fatmir Plakiqi është njoftuar për shkarkim nga posti i drejtorit të Fondit për Sigurime Shëndetësore. Vendimi për shkarkimin e Plakiqit është marrë më 4 gusht. KOHA ka siguruar letrën e bordit drejtuar Plakiqit. Aty renditen keqpërdorimet dhe keqmenaxhimet në këtë Fond, siç pati raportuar KOHA në serinë hulumtuese të para disa javëve. Rastet kanë të bëjnë me trajtimin e pacientëve në klinikat private jashtë vendit, kryesisht në Turqi.

Kur në vitin 2017, drejtor i Fondit të Sigurimit Shëndetësor ishte caktuar Fatmir Plakiqi, ministri i atëhershëm Uran Ismaili ishte optimist që ai do ta transferojë këtë institucion siç thoshte që ka bërë me institucionet ku ka udhëhequr.

“Zotëri Plakiqi vjen në këtë pozitë pas një përvoje shumë të madhe dhe të pasur institucionale. Ai ka zhvilluar dhe ka transferuar disa prej institucioneve më të rëndësishme të vendit, nga pika fillestare në institucione të fuqishme, kredibile dhe shumë të suksesshme”, qe shprehur Ismaili më 21 dhjetor të atij viti.