Arbëri

Pesë orë debat shterpë

 

Përveç dy projektligjeve për shëndetësinë që nuk i miratuan, deputetët nuk kanë mundur ta shqyrtojnë as projektligjin për financimin e partive politike. Debati disaorësh është konsumuar nga përfaqësuesit e pushtetit e opozitës për akuza të ndërsjella

Ndonëse kanë mbajtur rreth 5 orë debat, deputetët e Kuvendit të Kosovës nuk kanë arritur të miratojnë asnjërin prej projektligjeve të shqyrtuara të premten. Për disa nga to nuk pati kuorum për vendimmarrje e disa të tjerave mbështetje nuk u dhanë deputetët e partive në pushtet. Ligjvënësit nuk kanë arritur ta përmbyllin asnjërën prej dy seancave që ishin caktuar të mbaheshin për të premten. Në këtë mbledhje deputetët nuk kanë mundur ta miratojnë as projektligjin për financimin e partive politike meqë të njëjtin nuk e ka shqyrtuar Komisioni Parlamentar për Komunitete, i cili ka kohë që po e bojkoton punën. Pa u miratuar për mungesë kuorumi ka mbetur edhe Projektligji për themelimin e Fondit Kosovar për Garanci Kreditore. Në këtë seancë debat i gjatë u bë kryesisht për shëndetësinë. Akuza e kundërakuza ka nxitur projektligji i propozuar nga Partia Demokratike e Kosovës për rregullimin e çmimit të produkteve mjekësore. Kjo nismë ligjore, sipas PDK-së, kishte për synim ndaljen e abuzimeve me çmimet në sektorin e farmacisë, por në këtë qëllim nuk besonte Lëvizja Vetëvendosje.

“Ky projektligj është për t’i ndalur abuzimet dhe keqpërdorimet në sektorin e farmacisë, dhe tregtinë me barnat, më vjen shumë keq kur vërejtjet për këtë projektligj vijnë prej punonjësve të kompanive farmaceutike dhe kjo e sqaron më mirë pse Vetëvendosje është kundër këtij projektligji”, ka thënë deputetja e PDK-së, Floretë Zejnullahu, gjatë prezantimit të projektligjit.