Arbëri

Ekspertët për cilësinë në arsim: S’mjafton vetëm buxheti, duhen inspektorë për monitorim

Foto: EO
 

Buxheti i këtij viti për arsim është 12 për qind më i lartë sesa i vitit paraprak, por nga njohësit e fushës së arsimit kjo rritje po konsiderohet e pamjaftueshme për ngritjen e nivelit të cilësisë në arsim. Ata thonë se mësimdhënësit e Kosovës duhet t’i kenë inspektorët profesionalë, të cilët do t’i vizitojnë në orë dhe do të vlerësonin punën e tyre në mënyrë profesionale.

Për cilësinë e dobët, sipas tyre, ka ndikuar politizimi i skajshëm i sistemit të arsimit. Ata thonë se përveç rritjes së buxhetit duhet që edhe të inspektohen mësimdhënësit.