Arbëri

Kundërshtohet vendimi i SBASHK-ut për protesta gjatë ditëve të javës

 

Këshilli i Prindërve e ka konsideruar si të paarsyeshëm pengimin e procesit mësimor me qëllim të protestës. Jeton Demi, kryetar i Këshillit, ka thënë se prindërit janë të mendimit që protestat të zhvillohen gjatë ditëve të fundjavës, kur nuk zhvillohet procesi mësimor. E Ismet Potera, njohësi i çështjeve të arsimit, ka thënë se nga protestat nuk përfiton askush po qe se procesi mësimor humbet. Këshilli drejtues i SBASHK-ut ka vendosur që humbjet në procesin mësimor të mos zëvendësohen, derisa nga Ministria e Arsimit është paralajmëruar se çdo orë e humbur do të kompensohet

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës ka vendosur që të premten dyert në të gjitha institucionet arsimore të jenë të mbyllura, shkaku i organizimit të protestës së sindikatave për jetësimin e kërkesave për rritje të pagës.

Në arsyetimin e vendimit, SBASHK-u ka njoftuar se masa ka për qëllim shmangien e rrezikut nga qëndrimi i nxënësve në objekte shkollore pa praninë e mësimdhënësve, të cilët do të jenë të pranishëm në protestë.