Arbëri

64 mijë biznese e vetëm 17 shoqata sindikale në sektorin privat

 

Në Kosovë ka rreth 64 mijë biznese, por në Ministrinë e Punës janë të regjistruara vetëm 17 shoqata sindikale. Në Sindikata thonë se ngurrimi i punëtorëve të sektorit privat për t’u përfshirë në organizim sindikal e ka burimin tek vështirësia për ta gjetur një vend pune dhe frika nga punëdhënësit.

Në Ministrinë e Financave, Punës dhe Transfereve janë të regjistruara 17 shoqata sindikale të sektorit privat.

Është vetëm ky numër, ndonëse në Kosovë ka rreth 64 mijë biznese aktive. Ligji në fuqi ia garanton të drejtën çdo të punësuari që të anëtarësohet në një nga sindikatat.