Arbëri

Studentët ankohen për kushtëzim me blerje librash, s’i denoncojnë profesorët

Foto: Koha
 

Dukuri shqetësuese e konsiderojnë studentët atë që e quajnë imponim të profesorëve të Universitetit të Prishtinës për t’i blerë librat e tyre autorialë. Sipas tyre, jo rrallëherë, studentët penalizohen nëse nuk i blejnë ato libra, duke mos i lënë të hyjnë në provime e duke u hakmarrë edhe në nota. Ndërkaq, nga shumica e dekanëve dhe nga Rektorati kanë bërë të ditur se nuk janë të njoftuar që ka raste të tilla.

Imponimi i profesorëve ndaj studentëve për t’i blerë librat e tyre autorialë po konsiderohet shqetësues nga këta të fundit. Ata kanë bërë të ditur se shpeshherë janë dëmtuar në mënyra të ndryshme për shkak se nuk kanë pranuar t’i blejnë librat e botuar nga ta.

Semir Krasniqi, student i UP-së, i cili nuk ka përmendur emra, është shprehur se personalisht ka pasur përvoja të tilla ku profesorët i kanë obliguar t’ua blejnë veprat e tyre. Sipas tij, ka pasur raste kur studentëve u është ndaluar pjesëmarrja në provime, si dhe ka pasur hakmarrje edhe në nota për shkak se nuk ia kanë blerë librin profesorit.