Arbëri

“Subvencionet”: Ryshfet për bimë organike dhe grurë që s’u mboll kurrë

Foto: Arkiv
 

Ka vazhduar të premten aksioni në aferën e njohur si “Subvencionet në Bujqësi”. Policia në koordinim me Prokurorinë Speciale ka arrestuar 31 persona. Nga ky numër, 12 persona janë zyrtarë, e pozitat e tyre sipas burimeve janë inspektorë regjionale si dhe zyrtarë të drejtorive të bujqësisë, e të Agjencisë së Pyjeve. Sipas hetuesisë, ryshfeti dyshohet se është dhënë në dy faza - atë të aplikimit dhe të implementimit

31 persona - zyrtarë e përfitues janë arrestuar të premten në lokacione të ndryshme të Kosovës, nën dyshimet për mashtrim, falsifikim, marrje e dhënie ryshfeti në shpërndarjen e subvencioneve të bujqësisë.

Ky aksion është vazhdimësi e dy aksioneve të realizuara gjatë këtij viti, po për këtë aferë.