Arbëri

Kthimi i bllok-tarifave shihet si zgjidhje për krizën energjetike

Bllok-tarifa ishte në funksion deri në vitin 2017. Ajo parashihte që kur një familje shpenzonte më shumë se 600kV energji në muaj, çmimi ishte më i lartë në krahasim me familjet që shpenzonin nën 600 dhe nën 300 kV në muaj
 

Distributori i energjisë elektrike ka vazhduar t’u bëjë thirrje qytetarëve për kursim të energjisë elektrike, shkaku i çmimit të lartë të energjisë së importuar. Sipas KEDS-it, këto çmime janë pesëfish më të larta sesa është planifikuar në tarifa. Ndërkohë, nga shoqëria civile propozojnë rikthimin e bllok-tarifave

Prishtinë, 28 nëntor - Importi i energjisë elektrike me çmim pesëfish më të shtrenjtë ka alarmuar KEDS-in, i cili pothuajse çdo ditë u ka bërë apel qytetarëve që të kursejnë rrymë.

Nëpërmjet kërkesës për kursim, ka njoftuar edhe për çmimet e energjisë që importon, duke paralajmëruar se pas muajit prill fatura e energjisë mund të jetë rreth 30 për qind më e shtrenjtë.