1 perditesime
Arbëri

Policia ndalon tre persona që lidhen me procesin zgjedhor

Policia ndalon tre persona që lidhen me procesin zgjedhor
Foto: KOHA/Ilustrim
22:23

Policia ndalon tre persona që lidhen me procesin zgjedhor

Tre persona, nga pesë sa janë evidentuar, janë ndaluar nga Policia e Kosovës, që lidhen me procesin zgjedhor.

Sipas njoftimit nga katër raste gjithsej sa janë evidentuar, tre janë në ndalim e dy në procedurë të rregullt, derisa Prokuroria ka njoftuar se në bashkëpunim me Policinë po trajtojnë “me kujdes çdo informacion dhe rast që është paraqitur tek organet e rendit që lidhen me procesin zgjedhor”.

“Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se do të vazhdojë të përcjellë procesin zgjedhor deri në numërimin përfundimtar të të gjitha votave”, thuhet në njoftim.

16:49

21 raste të dyshimta për keqpërdorim gjatë procesit zgjedhor

Policia e Kosovës ka njoftuar se deri në ora 16:00 janë pranuar 21 raste të ndryshme, prej tyre: 7 raste të grumbullimit në afërsi të qendrave të votimit, 5 fotografim të votës, 2 blerje të votës, 1 kanosje, 1 bezdisje e qytetarëve, 1 ndërhyrje në votim, 1 fjalosje në qendër të votimit, 1 falsifikim i dokumentit të bexhit, 1 person i dehur në qendër të votimit dhe 1 rast i mosmarrëveshjes në qendër të votimit.

Sipas një komunikate drejtuar mediave, Policia njofton se tri raste janë hapur, 1 në Junik, 1 në Pejë dhe 1 në Vushtrri.

“Policia e Kosovës mbetet e përkushtuar në realizimin e detyrave dhe përgjegjësive të saja ligjore në mënyrë profesionale karshi qytetarëve dhe vendit. Andaj, Policia e Kosovës, inkurajon të gjithë qytetarët që të bashkëpunojnë me Policinë e Kosovës dhe njëherit të raportojnë për çdo rast të kundërligjshëm që ndërlidhet me sigurinë dhe procesin zgjedhor, apo edhe jashtë tyre”, thuhet në njoftimin policor.