Arbëri

“Pushtimi” amerikan në Ballkan – Kush janë pesë të dërguarit e Bidenit?

Foto: AP
 

Lëvizjet e fundit të kryera nga Washingtoni dëshmojnë rikthimin e madh të Amerikës në shtetet e Ballkanit, dhe atë në Serbi po e cilësojnë si “pushtim”. Duke u nisur nga pesë emrat që presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, i ka deleguar të merren për periudhën që po vjen në Ballkan, Washingtoni ka treguar synimet serioze që i ka për rajonin.

Siç shkruan “Blic” në Serbi të gjithë këta zyrtarë kanë përvojë diplomatike, janë energjikë, dhe e njohin mirë Ballkanin. Ata ishin aktivë në rajon në vitet e ’90-a.