Arbëri

Kërkohet zgjerimi i masave reciproke, në Luginë përmendin njohjen e diplomave

 

Pas paralajmërimeve të Qeverisë se reciprociteti ndaj Serbisë mund të aplikohet edhe në fushat e tjera, ku fqinji verior paraqet pengesa, përfaqësues të Luginës kanë përmendur çështjet që duhet adresuar në dialogun e ardhshëm. Ndërkaq një debat pritet të mbahet edhe në Kuvend për barrierat e Serbisë në fushën ekonomike, me kërkesë të shoqërisë civile

Zgjerim të masave reciproke dhe trajtimin e kërkesave që kanë shqiptarët e Luginës së Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit, kanë kërkuar përfaqësuesit politikë atje.

Mes shumë barrierave është ajo e njohjes së diplomave, çështje për të cilën ekziston një marrëveshje, por që nuk është zbatuar ende. Që nga viti 2008, të diplomuarve nga Lugina në universitetet e Kosovës dhe atyre në nivelin parauniversitar shteti serb nuk ua njeh diplomatë.