Arbëri

Në dialog s’pritet diçka historike të paktën deri pas zgjedhjeve në Serbi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kërkuar angazhim në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë.

 

Zgjedhjet në Kosovë këtë vit e ato në Serbi vitin e ardhshëm pritet të ndikojnë në ecurinë e dialogut mes dy shteteve. Derisa nga SHBA-ja kanë kërkuar angazhimin e të dyja palëve në këtë proces, njohësit e dialogut nuk janë optimistë se do të ketë përparim. Lidhur me pritjet nga dialogu e për takimin e radhës nuk kanë pranuar të përgjigjen Qeveria e Kosovës e as Bashkimi Evropian

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kërkuar angazhim në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë.

Sipas SHBA-së, arritjen e marrëveshjes për targat duhet ta shfrytëzojnë të dyja palët për të arritur një marrëveshje finale.