Arbëri

Në qarkullim edhe automjete me targa serbe pa tiketa ngjitëse

 

Pronarët e automjeteve që mbajnë targa të Serbisë kanë vërshuar qendrat e regjistrimit të automjeteve në Kosovë, për t’u pajisur me tiketa ngjitëse, me të cilat obligohen t’i mbulojnë simbolet e shtetit serb. Por, në qarkullim ka edhe automjete me targa plotësisht të ekspozuara. E premtja është afati i fundit kur targat e këtilla duhet mbuluar. Autoritetet nuk treguan sanksionet që do t’i presin ata ngasës që s’i binden këtij afati

Një pronar veture me targa të Serbisë, lëshohej shkallëve të Qendrës Komunale të Regjistrimit të Automjeteve në Graçanicë, duke mbajtur nën sqetull një platformë të madhësisë A4, në të cilën ndodheshin katër tiketa ngjitëse. Me to duhej mbuluar dy simbole të shtetit serb që janë të gravuara në dy targat e veturës së tij.

Pasi u ul në gjunjë dhe vendosi targën e pasme në veturën e parkuar përballë kësaj qendre për regjistrim automjetesh, fillimisht e mbuloi simbolin e Serbisë të vendosur në mes të targës, e më pas edhe denominimin e këtij shteti që ndodhet i shkruar në anën e majtë të saj.