Arbëri

Shtesat për fëmijët mbi 2 vjeç ndahen nga 2022-a, prindërit ankohen për mosinformim

Foto: Koha
Foto: Ilustrim
 

Nga 10 shtatori me vendim të Ministrisë së Financave, Qeveria e Kosovës ka nisur mbështetjen financiare për fëmijët. Me masën 3.5 nga Pakoja e Ringjalljes Ekonomike, Qeveria synon t’i ndihmojë me shtesa prej 20 eurosh fëmijët nga 0 deri në 2 vjeç, dhe me nga 10 euro fëmijët prej 2 deri në 16 vjeç

Faton Hashani, prind i dy fëmijëve më të mëdhenj se 2 vjeç, thotë se e ka bërë plan të aplikojë në platformën e-Kosova, për t’i marrë shtesat prej 10 eurosh për fëmijët e tij.

“Ende nuk kemi aplikuar, e kemi parë nëpërmjet mediave të shkruara dhe elektronike se tanimë mund të aplikojmë, dhe është aprovuar shtesa për fëmijë, mirëpo detajet nuk i dimë”, ka thënë Hashani, që nuk ishte i informuar se aplikimi për fëmijët mbi 2 vjeç nuk mund të bëhet brenda këtij viti.