Arbëri

Shtesat: 170 euro për lehonat dhe nga 10 e 20 euro për fëmijët

Foto: Driton Paçarada / KOHA / Arkiv
 

Nënat e reja mbi 18-vjeçare, të cilat kanë sjellë në jetë fëmijën e tyre që nga 1 gushti i këtij viti, do të mbështeten me nga 170 euro në muaj nga Qeveria e Kosovës. Njëkohësisht do të fillojë zbatimi gradual i programit për shtesat e fëmijëve. Në një konferencë për media kryeministri Albin Kurti ka premtuar rritjen e mirëqenies dhe uljen e varfërisë, derisa ministri i Financave ka dhënë hollësi rreth afateve se kur do të fillojë dhënia e shtesave për fëmijë, varësisht nga grupmosha.

Të gjithë fëmijët e lindur në vitin 2020 dhe ata të sivjetshëm do të jenë përfitues të shtesave prej 10 e 20 eurosh në muaj, të ndara nga Qeveria e Kosovës.

Për fëmijët 0 deri në 24 muaj pagesa do të jetë 20 euro në muaj, e për ata nën 16 vjeç nga 10 euro.