Arbëri

Paqartësi nëse studentët e kolegjeve private mund të japin mësim në institucione publike

 

Ndryshimet ligjore të iniciuara nga Ministria e Arsimit kanë krijuar paqartësi te studentët e kolegjeve private nëse do të kenë të drejtë të punësohen në institucione publike të arsimit. Nga MASHTI nuk kanë sqaruar një gjë të tillë, ndërsa nga Kolegji AAB thonë se këto ndryshime nuk mund t’i afektojnë studentët e këtij kolegji

N.N. (emër i njohur për redaksinë) sapo ka përfunduar studimet në drejtimin Përkujdesje dhe Mirëqenie Sociale në një kolegj privat. Por, ajo ka ngritur si shqetësim se kjo diplomë nuk do t’i vlejë për punësim në institucionet publike.

Kjo pasi Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka ndryshuar udhëzimin administrativ për normativin mbi kuadrin profesional të arsimit të përgjithshëm, duke e hequr Programin për Përkujdesje dhe Mirëqenie Sociale nga ky udhëzim.