Arbëri

ARKEP: Dukuria me mesazhet e MTS-it në Deçan nuk do të përsëritet më

 

Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP), nëpërmjet një përgjigje dërguar KOHËS ka sqaruar situatën me mesazhet e operatorit serb MTS, përreth zonës së Manastirit të Deçanit.

“Kjo dukuri ka ndodhur si pasojë e vendosjes së marrëveshjes roaming në mes të operatorit IPKO dhe atij të Serbisë MTS. Mesazhet në fjalë nuk i ka dërguar MTS, mirëpo janë mesazhe që u dërgon IPKO konsumatorëve të vet kur ata lokalizohen në roaming në një shtet të huaj”, thuhet në përgjigjen e ARKEP.