Arbëri

Bërlloku në Kosovë, mëditjet në xhep

Për 195 mijë vullnetarë që iu bashkëngjitën aksionit “Ta Pastrojmë Kosovën” flet raporti final i organizatorëve. E, dëshmitë që ka siguruar KOHA tregojnë se, krahas pagave, njerëz të organizatës që e menaxhoi aksionin për ditë të tëra morën mëditje prej 150 eurosh. Luan Hasanajt i figurojnë 23 mëditje, të cilat ia çuan në xhep 3,450.00 euro. E, përderisa buxheti prej 815 mijë eurosh u arsyetua me mëditje e edhe me fatura të rrejshme, bërlloku mbeti në Kosovë. Një raport kredibil i realizuar tre muaj pas përfundimit të aksionit tregon për 2,529 deponi ilegale që ndodheshin në Kosovë, ndryshe nga viti 2017 kur ishin 1,572 sosh

 

Për 195 mijë vullnetarë që iu bashkëngjitën aksionit “Ta Pastrojmë Kosovën” flet raporti final i organizatorëve. E, dëshmitë që ka siguruar KOHA tregojnë se, krahas pagave, njerëz të organizatës që e menaxhoi aksionin për ditë të tëra morën mëditje prej 150 eurosh. Luan Hasanajt i figurojnë 23 mëditje, të cilat ia çuan në xhep 3,450.00 euro. E, përderisa buxheti prej 815 mijë eurosh u arsyetua me mëditje e edhe me fatura të rrejshme, bërlloku mbeti në Kosovë. Një raport kredibil i realizuar tre muaj pas përfundimit të aksionit tregon për 2,529 deponi ilegale që ndodheshin në Kosovë, ndryshe nga viti 2017 kur ishin 1,572 sosh

Nga 150 euro në ditë merrnin disa nga njerëzit që në vjeshtën e 2018-s apelonin te qytetarët t’i bashkëngjiteshin vullnetarisht aksionit “Ta Pastrojmë Kosovën”.

Për 195 mijë vullnetarë që iu bashkëngjitën këtij aksioni flet raporti final i organizatorëve. Madje, vë theksin tek angazhimi vullnetar i rreth 10.78 për qind të popullsisë së përgjithshme në Kosovë. Mes të tjerash aty theksohet se në fushatë janë angazhuar të gjitha institucionet relevante në nivel qendror dhe lokal dhe vullnetarët e “Let’s Do It”, përkatësisht “Ta pastrojmë Kosovën”, në tërë territorin e Kosovës, përfshirë komunitetet joshumicë.