Arbëri

Ta “fshijmë” buxhetin

Në fund të 2018-s, Qeveria Haradinaj me 815 mijë euro kishte mbështetur aksionin tremujor “Ta Pastrojmë Kosovën”. Një hulumtim i realizuar nga KOHA gjeti se Qeveria jashtë procedurave ia dha nën menaxhim këtë buxhet një organizate joqeveritare, e cila pastaj shumë nga shpenzimet e aksionit i arsyetoi edhe me fatura të rreme. Zyra e Kryeministrit e edhe Auditori i kishin marrë si të mirëqena faturat e këtilla. Dokumentet e siguruara tregojnë se kontratat u lidhën pa u aplikuar procedurat e prokurimit dhe se një e treta e buxhetit përfundoi te një biznes që ishte krijuar vetëm një vit më herët

 

Në fund të 2018-s, Qeveria Haradinaj me 815 mijë euro kishte mbështetur aksionin tremujor “Ta Pastrojmë Kosovën”. Një hulumtim i realizuar nga KOHA gjeti se Qeveria jashtë procedurave ia dha nën menaxhim këtë buxhet një organizate joqeveritare, e cila pastaj shumë nga shpenzimet e aksionit i arsyetoi edhe me fatura të rreme. Zyra e Kryeministrit e edhe Auditori i kishin marrë si të mirëqena faturat e këtilla. Dokumentet e siguruara tregojnë se kontratat u lidhën pa u aplikuar procedurat e prokurimit dhe se një e treta e buxhetit përfundoi te një biznes që ishte krijuar vetëm një vit më herët

Me mbi 23 mijë sandviçë e pije të një restoranti në Mitrovicë do të duhej të ushqeheshin vullnetarët e aksionit “Ta Pastrojmë Kosovën”, në vjeshtën e 2018-s. Shujtat nuk janë gatuar, ani se për to organizata që ka menaxhuar me aksionin ka nxjerrë para nga buxheti i shtetit.

Pronari i restorantit, i cili njëkohësisht ka edhe një biznes për organizim evenimentesh, thotë të jenë të rreme dy faturat për këtë ushqim, njëra në vlerë 34,478.00 euro e tjetra 12,450.00 euro, sikur edhe dy fatura që figurojnë në emër të biznesit tjetër të tij – njëra 14,000.00 euro e tjetra 15,000.00 euro.