Arbëri

Alternativë e Prishtinës

“Në lagjen që i thonë ‘Mihal Grameno’, te rruga ‘Dardania’, unë kur kam ardhur më 2013, praktikisht ka qenë vetëm rendi i parë me ndërtesa dhe rendi i dytë sa pati filluar. Në njëfarë mënyre ka qenë, si me thënë, një fshat, por që pati filluar faktikisht të kthehej në zonë urbane, në qytet”, thekson Dukagjin Avdyli, i cili më 2013 u zhvendos nga Radafci i Pejës në Fushë-Kosovë. Qyteza e rrafshët është kthyer në mundësi për një jetë të re për mijëra çifte e familje të reja që vijnë nga vendbanime të ndryshme. Ndryshe nga kryeqyteti, këtu çmimet e banesave janë përgjysmë më të lira. Zyrtarisht, Fushë-Kosova ka rreth 35 mijë banorë. Komuna ngulmon se numri është dyfish më i lartë

 

“Në lagjen që i thonë ‘Mihal Grameno’, te rruga ‘Dardania’, unë kur kam ardhur më 2013, praktikisht ka qenë vetëm rendi i parë me ndërtesa dhe rendi i dytë sa pati filluar. Në njëfarë mënyre ka qenë, si me thënë, një fshat, por që pati filluar faktikisht të kthehej në zonë urbane, në qytet”, thekson Dukagjin Avdyli, i cili më 2013 u zhvendos nga Radafci i Pejës në Fushë-Kosovë. Qyteza e rrafshët është kthyer në mundësi për një jetë të re për mijëra çifte e familje të reja që vijnë nga vendbanime të ndryshme. Ndryshe nga kryeqyteti, këtu çmimet e banesave janë përgjysmë më të lira. Zyrtarisht, Fushë-Kosova ka rreth 35 mijë banorë. Komuna ngulmon se numri është dyfish më i lartë

Vështirë se mund të gjeni ndonjë vendbanim tjetër në Kosovë që pasluftës ka ndryshuar më shumë pamjen se Fushë-Kosova. Rrallëkund të rrokë syri shtëpi banimi përgjatë rrugëve kryesore të qytezës që dikur, më shumë njihej si pikë transiti ndërmjet Prishtinës dhe qyteteve të tjera të Kosovës.

“Në lagjen që i thonë ‘Mihal Grameno’, te rruga ‘Dardania’, unë kur kam ardhur më 2013, praktikisht ka qenë vetëm rendi i parë me ndërtesa dhe rendi i dytë sa pati filluar. Në njëfarë mënyre ka qenë, si me thënë, një fshat, por që pati filluar faktikisht të kthehej në zonë urbane, në qytet”, thekson Dukagjin Avdyli, i cili më 2013 u zhvendos nga Radafci i Pejës në Fushë- Kosovë.