Arbëri

Bashkëpunimi ushtarak serbo-rus konsiderohet kërcënim për Kosovën

 

Sulmet kibernetike dhe bashkëpunimi serbo-rus janë parë si elemente destabilizuese të rajonit në tryezën e organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme. Kosova nga pjesëmarrës në tryezë u kritikua për hapjen e Ambasadës në Jerusalem, ndërsa dështimi i idesë për shkëmbime territoriale u vlerësua si hap pozitiv

Sulmet kibernetike dhe bashkëpunimi ushtarak mes Serbisë e Rusisë janë metoda që këto dy vende po përdorin për ta destabilizuar rajonin e me theks të veçantë Kosovën, është thënë në tryezën e organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme. Pjesëmarrës në këtë diskutim kërkuan që Kosova të mos bëhet pjesë e konflikteve ndërkombëtare.

“Ne jemi të ekspozuar ndaj kërcënimeve hibride siç janë sulmet kibernetike, fushatat dezinformuese dhe bashkëpunimi ushtarak midis Serbisë dhe Rusisë (baza Nish) me një qëllim të qartë për të destabilizuar të gjithë rajonin duke delegjitimuar besimin në proceset demokratike dhe institucione”, ka deklaruar zëvendësministrja e Punëve të Jashtme, Liza Gashi.