Arbëri

IKSHPK-ja nxjerr 10 rekomandime për mbrojtje nga temperaturat e larta

moti
 

Institut Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë të martën ka nxjerrë 10 rekomandime për qytetarët që të mbrohen nga temperaturat e larta të cilat po mbizotërojnë ditëve të fundit në Kosovë. Në një postim në Facebook, IKSHPK-ja ka thënë se temperaturat e larta ndikojnë negativisht në organizmin e njeriut, sidomos te të dyshuarit.

Masat e rekomanduara mbrojtëse për shëndetin e personave të moshuar gjatë ekspozimit ndaj temperaturave të larta të ajrit mbi 30°C, posaçërisht për të moshuarit me sëmundje kardiovaskulare dhe sëmundje tjera kronike, sipas IKSHPK-së, janë: