Arbëri

Lugina e Preshevës e lënë anash nga qeveritë, as tash nuk është në plan – vlerësojnë analistët

 

(Ekonomia Online) - Presheva, Bujanovci dhe Medvegja nuk janë në agjendën e prioriteteve të Qeverisë Kurti, vlerësojnë njohësit e çështjeve politike, ndërsa kërkohet që të përfshihen në dialogun me Serbinë.

Sekretari i Lëvizjes për Bashkim, Avni Klinaku, tha se përderisa Lugina e Preshevës nuk përfshihet në dialogun Kosovë-Serbia, gjendja në këtë pjesë nuk do të përmirësohet.

“Për fakt këtë Qeveri është pak herët të flitet në këtë drejtim pasi ka pak ditë, por në përgjithësi Qeveritë e Kosovës nuk janë kujdesur ashtu siç duhet për shqiptarët në Preshevë, Bujanovcit dhe Medvegjës, ndërsa ato jetojnë në kushte shumë të rënda dhe shumë të vështira”.