Arbëri

Raporti i Hysenit: Lajçaku tha se BE-ja nuk sheh zgjidhje tjetër pos njohjes reciproke

Njohja reciproke - Miroslav Lajcak

Zyrtarë të Bashkimit Evropian deri tash kanë mbajtur qëndrim neutral për statusin e Kosovës dhe nuk janë deklaruar për përmbajtjen që duhet ta ketë marrëveshja finale midis Kosovës dhe Serbisë. Por në një raport, që Skënder Hyseni e kishte përgatitur sa ishte koordinator nacional për dialogun, kishte shkruar se në një takim Miroslav Lajçak i kishte thënë se BE-ja nuk sheh zgjidhje tjetër pos njohjes reciproke. Hyseni dhe as BE-ja nuk kanë komentuar mbi përbaltjen e raportit

 

Zyrtarë të Bashkimit Evropian deri tash kanë mbajtur qëndrim neutral për statusin e Kosovës dhe nuk janë deklaruar për përmbajtjen që duhet ta ketë marrëveshja finale midis Kosovës dhe Serbisë. Por në një raport, që Skënder Hyseni e kishte përgatitur sa ishte koordinator nacional për dialogun, kishte shkruar se në një takim Miroslav Lajçak i kishte thënë se BE-ja nuk sheh zgjidhje tjetër pos njohjes reciproke. Hyseni dhe as BE-ja nuk kanë komentuar mbi përbaltjen e raportit

Në 23 korrikun e vjetëm, Skënder Hyseni ka marrë një garanci të madhe në një takim me emisarin special të Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak.

Zotimi lidhet me finalen e procesit të negociatave dhe atë e ka saktësuar në një raport për Qeverinë, që Hyseni e ka shkruar në kapacitetin prej koordinatori nacional për dialogun.