Arbëri

Federici: Prania e KFOR-it nuk është e kushtëzuar nga afatet kohore

Gjendja e sigurisë në Kosovë është e qëndrueshme dhe nuk ka indikacione se mund të ndryshojë, ka thënë komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Franco Federici, në intervistën për emisionin DESKU në KTV. Në përvjetorin e 22-të të hyrjes së misionit paqeruajtës në Kosovë, Federici ka folur për përgjegjësitë e tij, për bashkëpunimin me institucionet dhe qytetarët e të gjitha komuniteteve, për situatën në veri, kompetencat e FSK-së e për rastin e Manastirit të Deçanit, i vetmi objekt fetar që sigurohet nga pjesëtarët e KFOR-it. Ai ka treguar edhe për bashkëpunimin e misionit ndërkombëtar me ushtrinë e Serbisë dhe për patrullimet e përbashkëta përgjatë vijës kufitare.

 

Gjendja e sigurisë në Kosovë është e qëndrueshme dhe nuk ka indikacione se mund të ndryshojë, ka thënë komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Franco Federici, në intervistën për emisionin DESKU në KTV. Në përvjetorin e 22-të të hyrjes së misionit paqeruajtës në Kosovë, Federici ka folur për përgjegjësitë e tij, për bashkëpunimin me institucionet dhe qytetarët e të gjitha komuniteteve, për situatën në veri, kompetencat e FSK-së e për rastin e Manastirit të Deçanit, i vetmi objekt fetar që sigurohet nga pjesëtarët e KFOR-it. Ai ka treguar edhe për bashkëpunimin e misionit ndërkombëtar me ushtrinë e Serbisë dhe për patrullimet e përbashkëta përgjatë vijës kufitare.

“Këto aktivitete parashihen në Marrëveshjen Tekniko-Ushtarake apo Marrëveshjen e Kumanovës. Ka trup të dedikuar në selinë e KFOR-it, që është Këshilli i Përbashkët Zbatues që merret rregullisht me palën serbe, por objektivi apo qëllimi kryesor është stabiliteti përgjatë vijës administrative kufitare. Duhet të them se bashkëpunimi me forcat serbe është mjaft i mirë tani për tani”, ka sqaruar Federici.