Arbëri

Pushteti, pakicë në KQZ

Pushteti do të jetë pakicë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, nëse aplikohet formula e deritashme e përfaqësimit në këtë institucion. Por, tash kur i ka bërë emërimet e anëtarëve, presidentja Vjosa Osmani nuk ka vepruar sipas këtij rregulli.

 

Rregulli i deritashëm i përfaqësimit e lë pushtetin pakicë në KQZ. Por, nëpërmjet pyetjeve që i ka adresuar në Kushtetuese, sipas opozitës, presidentja Vjosa Osmani do që ta ndërrojë këtë rregull, nën motivin për ta bërë pjesë të KQZ-së një ish-bashkaktiviste politike të saj, dhe për t’ia siguruar pushtetit shumicën në këtë institucion. Pakënaqësi me vendimin e Osmanit ka edhe tek komunitetet

Pushteti do të jetë pakicë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve, nëse aplikohet formula e deritashme e përfaqësimit në këtë institucion. Por, tash kur i ka bërë emërimet e anëtarëve, presidentja Vjosa Osmani nuk ka vepruar sipas këtij rregulli.

Ajo ka kërkuar të dijë nga Gjykata Kushtetuese nëse përfaqësimi në KQZ duhet të jetë në proporcion me fuqinë e subjekteve politike në Kuvend.